Diensten

Ieder bedrijf heeft zijn eigen voorkeur bij een bepaald CMS (Content Management Systeem). De één gebruikt Joomla, de ander Drupal en sommige bedrijven maken gebruik van een eigen CMS. Ik werk met WordPress. In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in WordPress en de mogelijkheden met dit platform zijn enorm.

WordPress is gratis

WordPress is Open Source, dus het mag gratis door iedereen gebruikt worden. Het systeem wordt continu doorontwikkeld en voorzien van nieuwe features. Door middel van updates worden deze bijgewerkt. Het team van WordPress doet dit voor ons. Het enige dat jij hoeft te doen is het platform up to date houden.

WordPress heeft een enorme community

De community van WordPress is enorm en indrukwekkend. Er is een uitstekende documentatie beschikbaar en deze wordt jaarlijks verbeterd. Veel mensen werken aan WordPress om het nog beter te maken. Ontwikkelaars over de gehele wereld werken hieraan. Naast het updaten van het systeem zijn er ook talloze plugins. Er is een grote hoeveelheid aan gratis en betaalde plugin die aan uw behoefte kunnen voldoen. Ontwikkelaars van de plugin zorgen er ook vaak voor dat de plugin steeds verbeterd wordt. Indien u een specifieke oplossing zoekt die niet beschikbaar is, kan er zelf een plugin worden gebouwd. De mogelijkheden zijn talloos.

WordPress is gebruiksvriendelijk

De userinterface van WordPress wordt al jaren geprezen. Door de eenvoudige opzet en de hoeveelheid informatie die beschikbaar is, is WordPress een ideaal CMS systeem. Wereldwijd draaien er momenteel ruim 75 miljoen websites op WordPress. Met zoveel gebruikers, is het natuurlijk logisch dat de beheeromgeving optimaal is ingericht.

Google houdt van WordPress

Google indexeerd websites die WordPress gebruiken altijd snel en goed. Dit heeft te maken met de eenvoud waarop je goede paginatitels en URL’s kunt aangeven en de technische opbouw van de code. De code is namelijk optimaal ingericht om het indexeren door Google zonder tegenstand te laten verlopen. Door middel van Yoast SEO kun je je website verder optimaliseren.

Talloze thema’s

WordPress werkt met thema’s. Dankzij de grote community zijn er talloze thema’s te vinden. Er zijn een hoop gratis thema’s en daarnaast zijn er premium thema’s te vinden die meer functionaliteiten bieden. Het voordeel hieraan is dat je direct een website hebt staan en aan de slag kunt gaan met het aanmaken van pagina’s en deze te vullen. Met dannyvdm.nl bouw ik eigen thema’s. Deze thema’s zijn altijd custom made en daarmee uniek. Nergens anders zal deze website te zien zijn. Daarnaast richt ik thema’s zo in, dat er geen overbodige elementen aan de website kleven, zodat de website altijd snel laadt en je alle functies gemakkelijk kunt vinden. Mijn voorkeur geniet daarom ook het zelf bouwen van een thema. Het kost misschien iets meer tijd, maar in de regel levert het nooit problemen op. Wil je alsnog een gratis of gedownload thema gebruiken; dat kan. Houd er echter wel rekening mee dat aanpassingen aan deze thema’s meer tijd vergen, omdat je uiteindelijk in de code van een ander moet werken.

Houd hier rekening mee

WordPress is gratis, maar het vereist wel een domeinregistratie en webhosting. Daarnaast moet je op je server een database aan kunnen maken. Zorg ervoor dat WordPress en de plugin regelmatig geupdate worden. Dit bevorderd de veiligheid van de website en je werkt altijd met de laatste versies.

De mogelijkheden met WordPress?

WordPress was vroeger een platform om te bloggen. Dat is inmiddels verleden tijd. De afgelopen jaren is het platform uitgegroeid toe een veelzijdig CMS. Je kunt WordPress nog altijd gebruiken voor een blog, maar je kunt er ook volledige websites of webshops mee bouwen.

WordPress Blog

Van origine is WordPress een CMS voor bloggers. Ben je van plan om een blog op te starten, dan is WordPress dus zeker aan te raden. Je kunt eenvoudig beginnen met je blog door een WordPress installatie te installeren op je server. Kies vervolgens je thema uit. Deze kun je gratis downloaden, kopen of door mij laten maken. Je kunt al snel beginnen met het schrijven van je blogs.

WordPress website

Tegenwoordig is WordPress niet alleen maar op bloggers gericht. Je kunt er ook volledige websites mee maken. Het platform is snel, flexibel en duizenden plugins waarvan de meeste gratis zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt ieder design omzetten naar een goed werkende website.

WordPress webshop

WordPress biedt de mogelijkheid aan om eenvoudig een webshop te start. Met de plugin WooCommerce bouw je je WordPress installatie binnen een handomdraai om in een webshop. Zodra je de plugin installeert kun je gebruik maken van het standaard design, zodat je altijd een goede start kunt maken. Maar je hebt natuurlijk talloze mogelijkheden om je webshop om te toveren in je eigen huisstijl.

WordPress Multisite

Stel je hebt meerdere websites die gebruik maken van het design. Dan wil je natuurlijk niet meerdere installaties op verschillende locaties hebben draaien. Dit kun je eenvoudig oplossen door WordPress Multisite. Hiermee kun je meerdere websites beheren binnen één WP-Admin. Voordeel is dat je plugins en thema’s kunt delen en dat je maar op één locatie al je plugins en thema’s hoeft te updaten.

OnePager

Je ziet het steeds vaker. Websites die uit één pagina bestaan. Alle informatie van de website bevindt zich op deze ene pagina. Dit soort websites zijn vaak trendy waarbij een korte, maar krachtige boodschap wordt gecommuniceerd. Je kunt OnePagers bijvoorbeeld gebruiken voor je persoonlijke website, een evenementpromotie of als landingspagina. De inhoud wil je natuurlijk altijd kunnen aanpassen en daarom is WordPress uitermate geschikt voor een OnePager.

Koppelingen met andere systemen

Met WordPress kun je gebruik maken van koppelingen met andere systemen. Denk hierbij aan een koppeling met Instagram of met je nieuwsbrieven. Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kan een makelaar alle zijn woningsaanbod inladen binnen een WordPress website. Of een autodealer het aanbod van zijn garage. Het aanbod moet natuurlijk altijd up to date zijn. Dit soort koppelingen zijn mogelijk door het aanschaf van een plugin. Ik heb ervaring met het opzetten van dergelijke koppelingen.

Meertalige website

Indien je de buitenlandse markt wil bereiken met je website, moet je website natuurlijk meertalig zijn. Dit is mogelijk door de plugin WPML aan te schaffen. Met deze plugin kun je binnen een handomdraai alle bestaande pagina’s vertalen in de door jouw gewenste taal. WPML vereist enige technische kennis om het op te zetten, maar daar kan ik je bij helpen.