Overmij

WordPress is niet alleen geschikt voor blogs of websites. Je kunt er namelijk ook een volledige webshop mee opzetten. Naast een WordPress installatie heb je de plugin WooCommerce nodig. WooCommerce is een online webshop plugin voor het open-source systeem WordPress. Inmiddels is WooCommerce uitgegroeid tot een enorme community en mag het zich als één van de meest populaire webshops wereldwijd noemen. Ik kan je helpen bij het opzetten van je eigen webshop binnen WordPress.

Waarom een WordPress webshop?

Een WordPress webshop heeft als grootste voordeel dat je alles in één omgeving kunt integreren. Je hebt een website en kunt daarnaast een shop hierin bouwen. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen een webshop te bouwen. Door middel van de installatie van WooCommerce kun je eenvoudig producten aanmaken en deze aanbieden op je website. De kosten van een WordPress webshop is daarnaast veel lager dan een Magento shop, omdat het makkelijker is om deze op te zetten.

Waarom WooCommerce?

WordPress heeft diversie plugins beschikbaar om een webshop te maken. Zelf zijn wij van mening dat WooCommerce echter de beste optie is omdat:

  • WooCommerce volop in ontwikkeling is terwijl veel andere plugins nauwelijks geupdate worden
  • Voor de Nederlandse markt zijn er interessante koppelingen zoals iDEAL beschikbaar. Deze dienen echter wel aangekocht te worden.
  • Er zijn vele extra plugins beschikbaar die WooCommerce verder kunnen uitbreiden
  • Er zijn zelfs thema’s beschikbaar puur voor WooCommerce, maar dannyvdm.nl kan ook uw eigen thema ontwerpen en bouwen
  • Profiteert van de WordPress voordelen, zoals bijvoorbeeld de goede vindbaarheid bij zoekmachines

Is mijn webshop geschikt voor WooCommerce?

Niet iedere webshop is geschikt voor WooCommerce. Allereerst moet er dus gekeken worden of de wensen van de klant ook passen bij een shop in WordPress. Magento wordt namelijk voor totaal andere doeleinden ingezet. Een Magento shop richt zich op grote webshops met een groot, gevarieerd aanbod terwijl een WordPress shop meer bedoeld is als een uitbreiding van een bestaande webshop en voor een kleiner assortiment. Veel functies die Magento bijvoorbeeld wel biedt, zijn niet mogelijk bij WooCommerce.

Wat komt er kijken bij het maken van een WooCommerce webshop?

Zodra je WooCommerce binnen je WordPress installatie installeert heb je direct een webshop op basis van het standaard design. Met het invullen van alle gegevens en het aanmaken van producten kun je reeds aan de slag. Wil je echter je webshop in je eigen stijl of wil je extra mogelijkheden in je shop, dan komt er iets meer bij kijken. Ik bekijk graag de mogelijkheden met je wat we kunnen doen voor jouw webshop.