Overmij

Je website volledig geoptimaliseerd voor alle beeldschermen. De toekomst ligt bij responsive websites. Zo heeft iedere bezoeker van je website een optimale ervaring, ongeacht welk apparaat hij of zij gebruikt. Met responsive webdesign heb je één website voor alle apparaten.

Wat is responsive webdesign?

Het is een techniek waarbij bestaande websites zich vloeiend aanpassen aan de omvang van het scherm. Of het nu gaat om een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon, je website past zich aan naar het scherm van de drager. In sommige gevallen worden elementen anders weergegeven, elders geplaatst of compleet weggelaten. Een menu verandert bijvoorbeeld vaak in een uitklapmenu en grote afbeeldingen worden weggelaten.

Waarom responsive webdesign?

Het gebruik van internet op tablets en mobiele telefoons groeit nog steeds explosief. Voor de beste gebruikerservaring is het belangrijk dat je website ook goed functioneert op al deze apparaten. Een bezoeker van je website kan op een prettige manier de website lezen op een smartphone of tablet. De inhoud wordt direct leesbaar en er hoeft niet meer ingezoomd te worden om teksten te lezen. Indien dit niet het geval is, kan de bezoeker gefrustreerd raken en zal van de website vertrekken. Je loopt misschien wel omzet mis. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Hoe werken wij met responsive websites?

In principe houden we bij dannyvdm.nl altijd rekening mee dat een website responsive moet zijn. Dit is overigens geen verplichting, want indien u dit (nog) niet nodig vindt of het budget er niet voor hebt, kunnen we dit achterwege laten. Mocht u in de toekomst alsnog willen besluiten om een responsive site te nemen, is dit altijd nog mogelijk. Heeft u al een bestaande website die niet responsive is? Dan kijken wij allereerst wat de mogelijkheden zijn met de website. Niet iedere opbouw van de HTML leent zich voor responsive webdesign en daarnaast rommelen wij niet graag aan andermans code. Indien dit het geval is, kunnen we er altijd nog voor kiezen om een aparte mobiele website aan te maken. Dit wordt dan een aparte website, die u dus ook dient bij te houden. Het voordeel echter hiervan is dat u precies kunt bepalen hoe u de website wilt hebben en welke inhoud u op de mobiele website getoond wilt hebben. Middels een script die we op uw desktop website zetten, worden gebruikers op een mobiel apparaat doorgestuurd naar de mobiele versie en gebruikers kunnen altijd nog kiezen om naar de desktop versie terug te keren. Echter is een tweede website natuurlijk dubbel werk indien u wijzigingen hebt en voor de Google ranking is het ook niet bevorderlijk. Daarom adviseren wij u altijd om eerst de mogelijkheden voor een responsive website te bekijken.